Как се залага онлайн?

Как се залага онлайн

Има много различни неща, на които може да залагате онлайн, като това включва и любимите на много спортни залози. От доста време насам сайтовете за спортни залагания изместиха кварталните букмейкъри, като почти всеки предпочита да поставя залозите си от собствения дом, вместо да трябва да ходи до близкия пункт.

Това накара много от букмейкърите да създадат свой собствени сайтове за спортни залози. С развитието на технологиите, залагането на спортни събития става все по-лесно и удобно. Едва ли са много хората, които не разполагат с компютър или смартфон, който да има връзка с интернет.

Това прави изборът на всеки един любител на спортни залагания доста лесен. Всичко, което ви е необходимо да залагате онлайн, е да си изберете сайт, да се регистрирате и да депозирате средства като ползвате вашата кредитна или дебитна карта. След това вие сте готови да се впуснете в неспирното забавление на онлайн спортните залагания.

Защо да залагам онлайн в Интернет?

Кой ли не се е затруднявал да си попълни фиша, когато отиде в близкия до тях пункт за спортни залагания. Почти винаги поставянето на залог е доста сложно, като трябва да гледате програма, от която да попълните номера на срещата, а след това и да поставите залог, който често се крие зад определена комбинация от цифри.

При залагането онлайн тези неща са отживелица. След като сте се регистрирали и сте депозирали средства, е нужно просто да си изберете среща, от която да си харесате пазар и да го добавите във вашия фиш. В последствие само въвеждате желаната от вас сума на залога и сте готови.

Удобството е едно от най-големите предимства на онлайн залагането в борбата за клиенти с неговите предшественици. Когато поставяте вашите залози онлайн, не трябва да се съобразявате с работно време на някой пункт или колко време би ви отнело да стигнете до него.

Нужно е просто да вземете вашия телефон, да влезете в сайта и да поставите желания от вас залог. Много често може да ви хрумне да заложите на дадено събитие, докато го гледате, като само в рамките на 1-2 минути ще сте готови с вашия залог. Никога повече няма да ви се случи да изпуснете да заложите на определено събитие, само защото пункта на букмейкъра се намира далеч от вас.

Конкуренцията между сайтовете за онлайн спортни залози е голяма, тъй като техния брой не е никак малък. В стремежът си да привлекат повече клиенти, сайтовете предлагат на своите посетители огромен брой бонуси за залози, като най-атрактивни са тези за нови потребители.

С тях вие получавате допълнителни средства, които ви позволяват да поставяте повече залози на сайта. Така със сигурност увеличавате възможността си за печалба, както и насладата от играта. Много от популярните сайтове предлагат и различни оферти за определени спортни събития, които могат да ви донесат допълнителни средства или просто да ви върнат залога, ако той не е печеливш.

Ако някога сте поставяли спортни залози, то вие знаете колко е важен размера на коефициента. Изцяло от него зависи потенциалната печалба на всеки един ваш залог. Именно заради това много хора решават да залагат онлайн, вместо в пунктове за залози, тъй като коефициентите за всяко едно събитие са по-високи в сайтовете. Ако дори се поинтересувате малко повече, вие може сами да сравните коефициентите на няколко сайта, за да стигнете до най-изгодния за вас вариант на залог.

Безопасно ли е да се залага в Интернет?

Онлайн залагането е напълно безопасно за вашите средства във всеки един сайт, който разполага с нужните лицензи за провеждане на такава дейност. Така вероятността да изчезнат пари от вашия акаунт или банкова сметка е почти нулева.

Всеки един сайт разполага и с кибер защита, както и криптиране, което пречи на извличането на информация от страна на хакери. Това е напълно достатъчно личната ви информация, а също и вашите средствата, да са на сигурно място при сайтовете за спортни залагания.

Бъдете сигурни, че един сайт за спортни залагания, дори и да иска да открадне вашите пари, никога няма да може да го направи. Това не би и представлявало интерес за букмейкъра, тъй като онлайн залагането носи големи печалби, а липсата на доверие води до по-малка посещаемост на сайта.

Макар и да са много малко, все пак има сайтове за спортни залози, които трябва да избягвате. Много бързо и лесно може да откриете кои сайтове спадат в този черен списък и просто да не ги посещавате. Отново ви напомняме, че ако един сайт разполага с валиден лиценз и отговаря на всички условия, то той е почти със сигурност безопасен.

А законно ли е да се залага в Интернет?

В много от държавите в света залагането на спортни събития онлайн е напълно легално и дори се промотира, най-често по телевизията. България е една от тези държави, като тук всеки навършил 18 години има право да залага онлайн.

Как да поставям онлайн залози?

Ако сте съвсем нови в спортните залагания онлайн или все още се учите, ние ще ви представим всяка една стъпка от процеса на регистриране до това как да поставите вашия залог. Единствената разлика дали залагате на футболни срещи или друг вид спорт е в пазарите за залози. Много е важно да сте добре запознати с всеки един пазар, който се предлага, за да извлечете максимума от вашите залози.

Регистрация

В абсолютно всеки един сайт за спортни залагания ще откриете секция с футбол. Както знаете това е най-популярният в света спорт и няма как да видим букмейкър, който да не предлага поне топ първенствата. Все пак има огромна разлика между бонусите и коефициентите на сайтовете за залагания.

Ние ви съветваме да прегледате нашите ревютата за букмейкъри, преди да вземете решение, къде да започнете да залагате. В Ревютата ще откриете и информация как бързо и лесно да си направите регистрация в сайтове с лиценз за български играчи.

Препоръчани и сигурни интернет букмейкъри

Бонус Код S2020, Мин. Коефициент 1.30, Важат Правила и Условия. 18+.

Печалбите изключват заложената сума в Кредити за Залози. Важат условия, срокове и изключения. 18+.

Депозиране в сметка

Повечето сайтове за спортни залагания предлагат десетки варианти за депозиране на средства във вашия акаунт. Сред най-популярните са Visa, MasterCard, Neteller и Skrill, като ви съветваме да използвате някой от тях, тъй като често са и без такси. Също така може да срещнете и опцията за депозит с криптовалута, която много от клиентите предпочитат.

Видове Залози

Както вече споменахме пазарите за залози при футбола се различават от тези на другите спортове. Дори и да сте залагали на баскетбол или американски футбол, е добре да се запознаете с видовете пазари, които се предлагат във футбола.

Краен Изход

Пазарът за Краен Победител със сигурност е най-предпочитания от всички видове залози. Този залог ви позволява да предположите крайния изход на дадена футболна среща. Тук вариантите са три, като това са 1, Х или 2. Какво означават те? Всеки един от тези символи стои зад различен изход на мача. 1 винаги се отнася за победа в полза на отбора домакин, Х за равен резултат, а 2 е за успех на гостуващия тим.

bet365 залог на гост

Коефициентите на тези пазари преди началото на дадена среща рядко са по-високи от 4, като това става единствено при срещи с явен фаворит. Да вземем например сблъсъка между Байерн Мюнхен и Хофенхайм, като при тази среща ставката за 1 е 11.00, за Х кофициентът е 7.50, а ставката за 2 е 1.20.

Байерн Мюнхен е абсолютен фаворит за спечелването на този мач и при печеливш залог от 10 лева на коефициент 1.20 вие ще вземете 12 лева. Ако заложите 10 лева на Х и срещата завърши без победител, вие ще получите 75 лева. При залог от 10 лева на 1 и изненадващата победа за гостите вие ще спечелите цели 110 лева.

Двоен Шанс

Двоен Шанс ви позволява да заложите на две събития за Краен Победител, като обединява техните коефициенти. Ако продължим примера си със срещата между Байерн Мюнхен и Хофенхайм, ще видите че 1 или Х е с коефициент 1.05, което с 10 лева ще ви донесе чиста печалба от едва 50 стотинки. Победа за Байерн или Хофенхайм (1 или 2) е също с много нисък коефициент от 1.10, което ще ви донесе само 1 лев чиста печалба с залог от 11 лева. Най-висока е ставката за победа на Хофенхайм или Равен (1 или Х), която е оценена на 4.33 коефициент и би ви донесла 43.30 лева при печеливш изход.

bet365 залог на двоен шанс

Да поясним, че при залог от 1 или 2 например, вие печелите, когато или домакина или госта спечели срещата. Така при Х или 2 вашия залог е печеливш, ако мача завърши наравно или гостите го спечелят. А при 1 или Х ще се счита за печеливш залог, ако домакините спечелят или не видим победител в мача.

Брой Голове

Друг популярен пазар е този за общ брой голове в дадена среща. Тук най-често границата е от 2.5 гола, като вариантите са два. Първият вариант е в срещата да има над 2.5 гола, което означава да бъдат отбелязани 3 или повече попадения. При другият вариант залагате в мача да има под 2.5 гола или по-малко от 3 попадения. Този вид залози се отнася само за редовните 90 минути, като при нужда от две продължения по 15 минути или изпълнение на дузпи, попаденията не се броят.

Азиатски Хендикап

Азиатски Хендикап наподобява много на Краен Изход, но тук вариантите на залозите са само два. При тези пазари единия отбор в срещата започва с предимство в резултата, а другия изостава. Винаги отборът с по-висок коефициент за краен победител е този, който получава предимството.

bet365 залог азиатски хендикап

В срещата с Байерн Мюнхен и Хофенхайм ще разгледаме Азиатски Хендикап, който за победа на Байерн Мюнхен е -2.0, а за Победа на Хофенхайм е +2.0. Тук числото 2,0 се отнася за попадения, като в този случай Байерн Мюнхен ще започне мача с пасив от 2 гола. Това означава, че ако заложите за победа на Байерн Мюнхен -2.0 Азиатски Хендикап и срещата завърши при резултат 2:0 за Байерн Мюнхен (или победа точно с два гола за баварците), вашия залог ще бъде отменен, тъй като Хофенхайм също ще има 2 гола, макар и виртуални заради хендикапа.

За да бъде печеливш залог с линия -2.0 Азиатски Хендикап е необходимо Байерн Мюнхен да спечели с поне три гола разлика в своя полза. Такъв ще е случаят, ако крайният резултат е 3:0, 4:1, 5:1 и т.н. Повече за залозите на азиатски хендикап може да научите в специално приготвеното ни ръководство за този пазар.

Залози за победител/голмайстор в надпревара

Тези залози най-често се срещата като дългосрочни залози и ви позволяват да предположите, кой отбор ще спечели дадено първенство или турнир. Може да ги откриете във всеки един сайт за спортни залагания, като се предлагат най-малко топ първенствата от Европа, както и двата евротурнира.

bet365 дългосрочен залог

Да кажем, че мислите, че Ливърпул ще стане шампион на Англия и през тази година. Тогава вие може да поставите залог на това събитие, като в края на сезона, ако Ливърпул заема първото място във Висша Лига, вашия залог ще е печеливш. Други варианти за дългосрочни залози са Голмайстор на първенство или турнир. Тук вие предполагате, кой ще е футболиста, който ще отбележи най-много попадения в рамките на сезона за дадена надпревара.

Други видове пазари

Не са никак малко на брой футболните срещи, в които може да видите над сто различни пазара за залог, като колкото по-популярна е дадена среща, толкова повече пазари ще се предлагат за нея. Тук вариантите могат да са много от това кой ще е първия отбор, който ще отбележи в мача до броя на корнерите в срещата.

Също така може да поставяте залози и на определен голмайстор, като например Роберт Левандовски да вкара първото попадение в мача, като има опция и да отбележи последен гол или по всяко време на срещата. Тези залози не се познават никак лесно, но за сметка на това техните коефициенти понякога са доста високи.

Поставяне на залог в Интернет

След като се запознаете добре с видовете пазари, е време да започнете да залагате. Поставянето на залог не е никак сложно, като просто си избирате пазара и натискате върху желания от вас залог, след което той се прибавя към вашия фиш.

Внимателно изберете размер на залога и натиснете Заложи. Готово! – Когато сте поставили вече своя залог, може да се настаните удобно и да се насладите на футболната среща, която в последствие може да ви донесе и печалба.

Как се правят залози на живо?

Изглежда, че всеки ден броя на пазарите за срещите на живо се увеличава. В много от сайтовете всяка футболна среща, на която искате да заложите преди нейното начало, предлага и възможност за залози на живо.

Залозите на живо имат само една основна разлика с поставянето на стандарен залог преди началото на мача. Както може би се досещате, залог на живо ще ни позволи да продължим да правим залози дори по време на мача. Повечето футболни срещи от по-долни дивизии ще предлагат залози на живо само за пазар Краен Победител или Брой Голове.

пример за залог на живо в bet365

За мачове от най-елитните футболни първенства като Висша Лига, Шампионска Лига, Серия А, Бундеслига и други ще видите богат избор от пазари по време на прякото предаване на мача. Залозите на живо са чудесна възможност да се възползваме от това, че следим как се развива футболен мач.

Коефициентите на пазари при залози на живо се променят в зависимост от развоя на всяка среща. Най-лесно ще ви го обясним с пример за Краен Победител в някой мач. При гол за един от двата отбора, коефициентите за победа на повелия в резултата тим ще спаднат доста. Това е чудесна възможност да се възползваме, ако фаворитът изостане с ранен гол от аутсайдера.

Ако сме убедени, че любимият ни отбор ще успее да обърне съперника си, може да заложим за негова победа, въпреки че изостава в резултата с 0:1 на много по-висок коефициент в сравнение със стойността му преди началото на срещата. Всички препоръчани от нас букмейкъри предлагат опция за live streaming, която ще ви позволи да следите случващото се на терена от вашето устройство.

Заключение

След като се запознахте с основите на спортните залагания, сте готови да се впуснете в забавлението. Сега вие ще сте много по-сигурни във вашите залози, когато ги поставяте, и ще знаете, какво точно трябва да се случи, за да спечелите. Пожелаваме ви приятна игра и много печалби!

Най-новите съвети от ръководството

Евромач футбол и спортни новини от Европа и света