Как се залага Азиатски Хендикап?

Evromach Как се залага Азиатски Хендикап

В днешно време залогът Азиатски Хендикап се радва на доста голяма популярност сред любителите на спортни залагания. Ако все още не сте запознати точно как работи той, ние ще се постараем да ви обясним всеки един от вариантите му.

Азиатски Хендикап може да срещнете в голяма част от българските сайтове за спортни залагания, като например Palms Bet и Winbet, както и разбира се при много от добре познатите ви чуждестранни букмейкъри bet365 и bwin. При някой от тях може да срещнете пазара за залози и само под формата на Хендикап, но самата идея на залога е същата.

Препоръчани и сигурни интернет букмейкъри

Бонус Код S2020, Мин. Коефициент 1.30, Важат Правила и Условия. 18+.

Печалбите изключват заложената сума в Кредити за Залози. Важат условия, срокове и изключения. 18+.

Какво представлява Азиатски Хендикап?

Азиатски Хендикап наподобява много пазара за залози Краен Резултат. Тук вие отново се стремите да познаете крайния победител в срещата, но един от отборите стартира мача с предимство в резултата, докато другия трябва да наваксва пасив. Откъдето идва и част от самото наименование на пазара Хендикап.

Винаги при Азиатски Хендикап, по-вероятният победител в срещата или така наречения фаворит, трябва да стартира мача с определен брой голове пасив. Головете пасив се бележат с минус (-), а когато отбор има предимство от определен брой голове, се бележи с плюс (+).

Не се изискват някакви специални отбелязвания, когато поставяте вашия залог, а просто го избирате, както всеки един от другите видове пазари за залози. Вземете под внимание, че може да срещнете сайтове за спортни залагания, които не позволяват да използвате опцията затвори залог, ако сте включили във вашия фиш Азиатски Хендикап.

Видове Азиатски Хендикап

Може да срещнете няколко вида Азиатски Хендикап за краен победител, като тук ще разгледаме всеки един от тях. Техните правила са сравнително лесни и ще се опитаме да ви ги обясним, така че да не изпитвате затруднения, когато искате да използвате тези пазари за залози.

Азиатски Хендикап цяла линия

Залог на Азиатски Хендикап цяла линия

При този вид Азиатски Хендикап, вие избирате победител с хендикап от точно определен брой голове. Да разгледаме например Азиатски Хендикап -2.0, което означава, че отбора на който сте заложили стартира срещата с паси от 2 гола. Така ако крайният резултат е 3:0 в негова полза, то с хендикапа той ще е победител с 3:2 и вашия залог ще бъде печеливш.

Ако обаче отбора, на който сте заложили победи с 2:0, крайния резултат след хендикапа ще бъде 2:2, което означава, че вие ще получите вашия залог обратно. При минимален успех за вашия отбор, равен резултат или загуба, залога ви ще бъде губещ.

Азиатски Хендикап половин линия

Залог на Азиатски Хендикап половин линия

Азиатски Хендикап с половин линия премахва опцията за равен резултат. Тук към определения брой голове се прибавя и половина и така никога не може дадена среща да завърши наравно. Например ако сте поставили залог на отбор да победи с Азиатски Хендикап -1.5, то вашия залог ще е печеливш само в случай, че отбора победи с разлика от минимум две попадения.

Така например при 2:0 в негова полза, крайния резултат след добавяне на хендикапа ще бъде 2:1.5 и залога ви ще е печеливш. Във всеки друг вариант вашия залог ще е губещ, като дори при победа с 1:0 в полза на вашия отбор, при изчисляване с хендикап, крайния резултат ще е 1:1.5, което означава загуба за тима, на който сте заложили. Същото се отнася и за всеки резултат, който е в полза на другия отбор, както и за равенство.

Азиатски Хендикап две линии

Залог на Азиатски Хендикап две линии

При Азиатски Хендикап с две линии, вие все едно поставяте залога си и на двата варианта. Да разгледаме Азиатски Хендикап +1.0, +1.5. При този залог отбора, на който сте заложили, получава аванс от гол и гол и половина. Това означава, че при равенство или победа на вашия отбор в срещата, целия ви залог ще бъде печеливш.

При резултат 1:1 например, след прибавянето на хендикапа, двата крайни резултата стават 2:1 и 2.5:1, което означава победа и в двата случая. Ако срещата завърши при минимална победа за другия отбор, вие ще спечелите само половината от залога си, а другата половина ще бъде върната.

Нека дадем пример с резултат 0:1 в полза на противника. Така след прилагане на хендикап от +1.0, +1.5, резултатите ще станат 1:1 и 1.5:1, в единия случай срещата завършва наравно, докато при втория вашия отбор е победител, което прави и залога ви печеливш. Всеки от вариантите, в които вашия отбор загуби с разлика от два или повече гола, целия ви залог ще бъде губещ. След прибавянето на хендикапа при резултат 0:2 в полза на другия отбор, двата резултата от залога ви стават 1:2 и 1.5:2 , което означава загуба.

Гол Линия

Залог на Гол Линия

Пазарът за залози Гол Линия доста наподобява на Азиатски Хендикап, но той се отнася съответно за общия брой попадения в срещата, а не за крайния победител. Той отново има вариант с цяла линия, половин линия и две линии, като знанията, които получихте за Азиатски Хендикап, могат да бъдат приложени и използвани и при поставянето на залог от вида Гол Линия.

Азиатски Хендикап залог на живо по време на среща

Азиатски Хендикап залог на живо

В по-голяма част от сайтовете за спортни залагания ще срещнете и пазара Азиатски Хендикап в срещите на живо. При тях е много важно да знаете, че резултата, който е в текущия момента на мача, не се счита за направения от вас залог на Азиатски Хендикап. В момента на поставяне на залога на този пазар, резултата в срещата се смята като 0:0 и се броят само головете, които са отбелязани само след това.

Например да предположим, че в дадена среща резултата е 2:0 за един от отборите и решите да поставите залог за отбора, който води в срещата, да спечели с Азиатски Хендикап -1.0. То вашия залог ще е печеливш единствено, ако отбора, който води стигне до успех с минимум четири гола разлика. При положение, че спечелят с три гола разлика, вашия залог ще бъде върнат, докато при успех с два или по-малко за отбора, на който сте заложили, вие ще загубите залога си. Същото се отнася и при краен резултат равенство или загуба за вашия отбор.

Много е важно добре да разберете това, преди да започнете да залагате на Азиатски Хендикап по време на дадена среща. Това може да доведе до обърквания и да си мислите, че коефициента за дадено събитие е прекалено висок, а всъщност да си е напълно нормален, но вие да се подведете и да заложите на него.

Най-новите съвети от ръководството

Евромач футбол и спортни новини от Европа и света