Спортните залози винаги са предизвиквали незабравими емоции и моменти, до които всеки може да се докосне благодарение на онлайн букмейкърите. Две от най-популярните компании, които предлагат ежедневно на своите клиенти хиляди спортни събития за залог, са Bet365 и Bwin. Има редица причини, поради които те да изпъкват пред останалите букмейкъри и днес ще разгледаме точно какви са те. В същото време играчите сами ще могат да преценят, кой от двата сайта за спортни залози би им подхождал повече.

Bwin е световноизвестна австрийска компания, която е основана през далечната 1997. Само година по-късно представя на пазара и своя сайт за хазартни игри, който е насочен най-вече към любителите на спортните залози. Постепенно Bwin се развива и към днешни дни освен страхотната платформа за залози, предлага на своите клиенти още казино игри и зала за покер. В края на 2016-та година, Bwin получи лиценз и от Държавната комисия по хазарта. Това предизвика още по-голям интерес от страна на българските клиенти, които преди това не можеха да залагат в сайта.

Bet365 също разполага с над 20 години опит в сферата на спортните залози и е прочут в цял свят. Британската компания, която е създадена през 2000-та година, също не губи време и броени месеци след това стартира своята платформа за спортни залози. Бет365 постепенно прибавя и други хазартни игри към своя каталог, като многобройни слотове на производителя Playtech. Покер залата на Bet365 също е свързана с Playtech, който стои зад онлайн покер мрежата iPoker. Всичко това, както и спонсорските кампании и партньорства, поставят букмейкъра сред лидерите в бранша.

Вход в BwinВход в bet365

Регистрация

Независимо от това, към кой от двата сайта играчите се насочат, те ще трябва първо да си създадат сметка. Благодарение на своята регистрация, те ще могат да залагат с реални средства на всички продукти, които Bwin и Bet365 им предлагат. Всеки от двата сайта е напълно безопасен за личните данни на клиентите и разполага с изключително добра защита. Колкото до самия процес по регистрация в Bwin или Bet365, той не би трябвало да отнеме повече от няколко минути, за да се завърши. Все пак нека да разгледаме и най-важното относно откриването на сметка при тези два букмейкъра.

Регистрация в Bwin

bwin регистрация стъпка 1

Отваряйки началната страница на букмейкъра, играчите ще забележат в горния десен ъгъл жълтия бутон за Регистрация в Bwin. Натискането му стартира процеса по откриване на сметка, чиято първа стъпка изисква избиране на националност и въвеждане на имейл адрес. След това трябва да се избере и парола, която заедно с въведения имейл адрес да служи за вход в Bwin. Бъдещите клиенти на компанията трябва да предоставят също трите си имена, които трябва да съвпадат с тези изписани на личната им карта или паспорт.

В следващата стъпка въвеждат своята дата на раждане, а след това и ЕГН или ЛНЧ. Преди да завършват своята регистрация в Bwin, играчите трябва да посочат и актуален адрес, което включва име и номер на улица, провинция/област, град и пощенски код. С цел по-голяма сигурност, се изисква и предоставянето на телефонен номер. В следващата стъпка се избират и вариантите, чрез които клиентите да бъдат информирани за актуалните оферти на букмейкъра. След това трябва да си изберат и предпочитаната от тях валута и да завършат своята регистрация в Bwin.

Bwin също така изисква от своите клиенти да преминат и верификация на личните данни, преди да имат право да теглят средства от сайта. За целта трябва да се изпрати двустранно цветно копие или снимка на лична карта, шофьорска книжка или паспорт. Предназначеното за изпращане на тези документи място се намира в профилното меню.

При натискането на Верифицирай сметката си сега, ще се отвори прозорец, в който да се избере най-подходящият за целта метод. До 24 часа след това, играчите ще бъдат оповестени чрез имейл, за това дали са преминали успешно своята верификация в Bwin.

Регистрация в Bwin

Регистрация в bet365

bet365 регистрация

Всеки, който е предпочел да се присъедини към многобройните потребители на Bet365, може да го направи от бутона Нов Клиент в горния десен ъгъл на сайта на букмейкъра. Формата за регистрация в Bet365 се състои само от една страница, която е разделена на няколко графи. Първата от тях е за избор на Държава по Местоживеене, а след това трябва да се въведат и личните данни на играча. Това са обръщение, име и фамилия, както и дата на раждане.

Третата графа е озаглавена документи и е изключително важна. В нея се попълват данни на личен документ, който в последствие ще се използва за верификация на сметката. Това може да е лична карта, паспорт или шофьорска книжка. Много внимателно трябва да се попълни всичко, за да няма разминаване в информацията. Графата контакт има две полета, съответно за имейл и телефонен номер. Изисква се и предоставянето на постоянен адрес, както и настоящ адрес, ако двата не съвпадат един с друг.

След това се преминава към данните за акаунта, като първо се избира потребителско име и парола, които да служат за вход в Bet365. Клиентите трябва също да измислят и четирицифрен код за сигурност, който много добре да запомнят. Този код ще им бъде изискван всеки път, в който потърсят помощ от съпорта на Bet365. Останаха финалните стъпки за регистрация в Бет365, които включва съгласие за получаване на съобщения с оферти и приемане на условията и правилата на сайта.

Неизменно след създаването на сметка в Bet365, е най-добре тя да бъде верифицирана. Преди това клиентите най-вероятно няма да имат възможността да заявят своя начален бонус и със сигурност няма да могат да теглят средства от букмейкъра. Подобно на повечето сайтове за спортни залози, и тук трябва да се предостави цветно копие или снимка на личен документ.

Това става от профилното меню Вашата Сметка, където има раздел Идентификация. След изпращането на избрания документ, в период до 24 часа, клиентите ще получат отговор на предоставения имейл, дали са преминали успешно верификацията в Bet365.

Регистрация в Bet365

Съпорт Клиентска Поддръжка

Неразделна част от всеки един сайт за спортни залози е професионалният екип за клиентска поддръжка. Bet365 и Bwin се славят с изключително добър съпорт, който е на разположение на играчите по всяко време на денонощието. Нека да погледнем и всеки от вариантите, които са налични за връзка с клиентската поддръжка на Bwin и Bet365.

Съпорт на Bwin

bwin чат на живо

Bwin предлага общо три различни начина за връзка на своите клиенти със служител на компанията. Това може да стане посредством чат на живо, имейл или телефонно обаждане. Един от най-големите минуси свързан с клиентската поддръжка на Bwin е работното време на чат на живо. Тази опция е достъпна само в часовете между 12:00 и 21:00. Въпреки това остава сред най-предпочитаните опции, тъй като предоставя директна и почти моментална връзка със съпорта на Bwin.

Същото се отнася и за телефонното обаждане, където обаче може да има някои нежелани такси. При ползването на имейл за връзка пък има сериозно забавяне от порядъка на няколко часа, за получаването на отговор. Именно поради това съветваме клиентите да използват чат на живо или телефонно обаждане при неотложни проблеми с играта им в сайта на Bwin.

Вход в Bwin

Съпорт на bet365

bet365 чат на живо

Връзка със съпорта на Bet365 също може да се осъществи по няколко различни начина. Те са Чат на Живо, Имейл, Уеб Съобщение или Поща. Всеки от вариантите за връзка с отдел клиенти на Bet365 е представен при избор на Свържи се с Нас в долната част на профилното меню Помощ.

Като един от лидерите на пазара, Bet365 се стреми да предоставя денонощна поддръжка на своите играчи. Именно заради това и чат на живо е достъпен 24 часа на ден и седем дни в седмицата. Чрез него само до няколко минути, клиентите получават отговор от любезен служител на компанията.

Останалите три начина за връзка със съпорта на Bet365 изискват малко по-дълъг период на изчакване за отговор. При имейл и уеб съобщение това най-често става в рамките на 24 часа, докато при изпращане на запитване по поща, най-вероятно ще трябва да се изчакат поне няколко работни дни. Съветваме клиентите на Bet365 да използват чат на живо, ако техният проблем не търпи отлагане.

Вход в bet365

Спортни Залози

Bwin и Bet365 дължат голямата си популярност най-вече на своите невероятни платформи за спортни залози. И двете компании предлагат десетки различни видове спорт, които от своя страна са изпълнени с огромен брой събития. За допълнителното разнообразие на спортните запалянковци допринася и богатата гама от пазари за залог при двата букмейкъра. Ето и какво точно могат да очакват играчите от секция Спорт на Bwin и Bet365.

Видове Спорт и Първенства в Bwin

bwin спортни залози

Спортните залози в Bwin са разделени на няколко отделни категории в лявата част на екрана, които символизират различните видове спорт. Сред над 30-те различни спорта присъстват разбира се и най-популярните, като Футбол, Тенис, Волейбол и Баскетбол. Също така има и допълнителни категории, като Мулти Билдър и Price Boosts & Combi+, където се намират най-интересните събития и предложения с увеличени коефициенти.

При избор на един вид спорт от каталога на Bwin, се отваря списък с всички държави, в които съществуват първенства или надпревари свързани с него. Това помага изключително много на клиентите да открият желаната от тях среща възможно най-бързо. Bwin предлага на своите играчи огромна част от първенствата по света, включително и по-долните футболни дивизии на Англия, Германия, Испания, Италия и други.

Вход в Bwin

Видове Спорт и Първенства в Bet365

bet365 залози с бонус

С близо 40 различни вида спорт, Bet365 се нарежда сред букмейкърите, които предлагат най-голямо разнообразие на своите клиенти. Каталогът на компанията е толкова голям, че се налага в лявата част на платформата за спортни залози да се добави и раздел Още Спортове. Там играчите ще открият някои по екстравагантни начини за залагане, като например на Скуош, Сърфинг или Келтски Спортове. Разбира се това е само малка част от многобройните различни видове спорт, които Bet365 предлага на своите играчи.

Когато става дума за отделните първенства и надпревари на видовете спорт, Bet365 отново е много добре подготвен. При избор на Футбол например, клиентите ще бъдат пренасочени към нов екран, който включва всички първенства и надпревари, които пък са разделени на държави. Всеки би останал впечатлен от подредбата на тази страница, тъй като предлага дори изглед само за определен пазар за залог. Едва ли някой би се зачудил дали Бет365 предлага най-популярните първенства и надпревари, но отговорът на този въпрос е да.

Вход в bet365

Видове Пазари за Залози в Bwin и Bet365

За да внесат дори повече интрига в предлаганите от тях спортни залози, Bwin и Bet365 редовно представят нови видове пазари за залог. Въпреки наличието на всевъзможни пазари, Краен Изход остава най-предпочитан от любителите на спортните залози. Същото може да се каже и за други пазари, като Брой Голове и Двата отбора да отбележат. Богатият избор от пазари обаче, винаги е голям плюс за всеки един букмейкър.

Bwin и Bet365 дори предлагат и увеличени или подобрени коефициенти на избрани от тях пазари за залог. Отделно всеки от двата букмейкъра разполага с функцията Създай Залог, която буквално премахва почти всички ограничения относно спортните залози. Чрез нея клиентите могат да комбинират няколко събития за една среща в единичен залог и то с доста добър коефициент. Останалите видове пазари пък са разделени на допълнителни графи в срещите, които скъсяват техния иначе прекалено дълъг каталог.

Бонуси за залози

Бонусите за залози са едно от най-важните неща, за които гледаме при избор на онлайн букмейкър. Е със сигурност Bwin и Bet365 разполагат с едни от най-привлекателните бонуси, тъй като се радват на многобройна аудитория. Разбира се най-голям е интересът към началните бонуси на двата сайта, които в следващите редове ще разгледаме. Освен тях букмейкърите предлагат и други промоции, които да донесат допълнителни средства за игра на техните клиенти. Повече информация относно останалите промоции на Bwin и Bet365 има в отделните за тях ревюта на букмейкъри.

Начален бонус спорт в Bwin

bwin бонус спорт

Всеки нов клиент на Bwin получава оферта за начален бонус, който да му донесе до 100% повече средства към първия му депозит. За да се възползва от Старт Бонус Спорт, играчът задължително трябва да завърши своята регистрация в Bwin от страницата на офертата. Тази страница може да бъде открита в Промоции на сайта на букмейкъра или директно от някои от нашите линкове за получаване на бонуса.

До седем дена след завършването на регистрацията, трябва да се извърши и квалифициращ депозит от минимум 20 лева. Той ще определи стойността на бонуса, чиито размер е 100% до зареждане на 222 лева, а за всяка сума над тази се присъжда максималната му стойност от 222 лева. Ако клиентите искат да се класират за начален бонус спорт в Bwin, те трябва да използват метод за депозит различен от Skrill, Neteller и Paysafecard.

Получените средства от този Bwin бонус, трябва да бъдат отиграни общо пет пъти, преди да могат да бъдат изтеглени. Това става единствено със спортни залози, чиито коефициент не е по-малък от 1.75. Така при изискан максимален бонус с депозит от 222 лева, играчите ще трябва да заложат (222 + 222) * 5, което прави 2220 лева. Това задължително трябва да се случи в рамките на 30 дни от получаването на Bwin начален бонус. При неуспех да бъде изпълнено условието в посочения период, всички бонус средства и печалбите от тях се премахват от акаунта на клиента.

Вземи бонус в Bwin

Начален бонус спорт в Bet365

bet365 изображение бонус спорт

Бет365 е избрал малко по-различен вид начален бонус, който предоставя на новите клиенти кредити за залози. Офертата за начален Bet365 бонус се приема от Мои Оферти в профилното меню, което се намира в горния десен ъгъл до баланса на играча. Офертата е налична само за първите 30 дни от регистрацията на играча и преди това трябва да е извършен квалифициращ депозит в размер от поне 10 лева.

Кредитите за залози не се прибавят моментално след депозита към акаунта на играча. За да ги получи, той ще трябва да постави спортни залози равни на сумата на депозита, които трябва да изчака да бъдат уредени. Квалифициращ залог е само този, който отговаря на условията за освобождаване на кредитите за залог. Най-важните от тях са, че поне една селекция в залога трябва да е с коефициент от 1.20 или повече и не трябва залогът да е затворен изцяло, отменен или направен в секция На Живо.

Едва след уреждането на квалифициращите залози, в сметката на играча ще се прибавят кредитите за залози. Те са равни на 100% от депозираната от него сума, като максималната им стойност може да достигне 100 лева. Самите кредити за залози не могат да бъдат изтеглени или използвани в друга секция на Bet365.

Кредитите за залози задължително трябва да се използват в Спорт и носят само чистата печалба на клиента. Тя се изчислява, като от цялата печалба се извади стойността на залога. Така при поставени 20 лева кредити за залози на 10.00 коефициент, към изтеглимия баланс на клиента ще се добавят не 200, а 180 лева, ако залогът е печеливш.

Вземи бонус в bet365

Кеш Аут

Сред многото функции, които двата сайта за спортни залози предлагат на своите клиенти, присъства и Кеш Аут. Чрез тази опция, играчите поемат пълен контрол върху своите залози и сами определят кога да ги уредят. Когато клиентът избере да затвори своя залог с Кеш Аут, той ще получи посочената сума и крайния развой на събитията в залога няма да се вземат под внимание. Предлаганата от Кеш Аут сума се определя посредством промяната в коефициента на събитията, както и оставащото време до края на срещата в отделни случаи.

В Bet365 Затвори Залог идва с няколко допълнителни опции, като автоматично затваряне, частично затваряне и промяна на залог. Всяка от тях ще допринесе с още повече варианти на клиентите, които да им помогнат да направят най-добрия избор. В Bwin също се предлагат разновидности на Кеш Аут, като Auto Cash Out и Notify Cash Out. Припомняме, че има събития или пазари, които не позволяват използването на Кеш Аут. Това се отнася и за част от бонусите и промоциите на двата букмейкъра.

Заключение

Светът на спортните залози постепенно се измества изцяло в онлайн пространството и борбата за надмощие сред букмейкърите е ожесточена. Поне към момента обаче, Bet365 и Bwin са два от отличените лидери в тази сфера. Всеки ден към тях се присъединяват нови клиенти, които със сигурност остават доволни от направения избор. И двата букмейкъра разполагат с огромен каталог от събития в десетки различни видове спорт. Също така предлагат и изключително конкуренти коефициенти, като рядко виждаме по-високи от техните ставки в другите сайтове за спортни залози.

Клиентите на Bwin и Bet365 също получават достъп и до страхотни оферти за бонуси и промоции, които да направят преживяването им дори още по-запомнящо се. Нашето скромно мнение е, че всеки от тези два онлайн букмейкъра си заслужава да бъде изпробван, тъй като несъмнено има с какво да впечатли своите клиенти.

Вход в BwinВход в bet365

Евромач футбол и спортни новини от Европа и света