Висша Лига се завръща на 12 юни

Няма спор, че най-интересното и гледаемо футболно първенство в света е английската Висша Лига. В изминалите два месеца трябваше да наблюдаваме ключови битки, Ливърпул вече трябваше да бъде коронован, а в следващите два уикенда щяха да предстоят и последните два кръга за сезон 2019/20.

В крайна сметка на фронта се появи коварния коронавирус, който блокира цял свят и ще наложи сериозни промени в нашия живот през следващата година. Лестър разби Астън Вила с 4:0 в последен мач, на 9 март, преди официално да бъде прекратен и футболът в Англия.

Доста напрегнат период измина, в който се търсеше решение какво да се случи с настоящия сезон. За щастие неговото прекратяване е считано като крайно решение, което изглежда все по-непостижимо, а завръщането все по-вероятно. За такова първоначално се смяташе 1 май, но това бързо бе променено от сериозната заболеваемост на Острова.

За завръщане на английската Висша Лига се спряга датата 12 юни. От надпреварата остават още 92 мача, които да се изиграят в седем седмици със само два междинни кръга. Разбира се, двубоите ще са без публика и най-вероятно на неутрални терени, които все още не са уточнени.

Отборите трябва да започнат тренировки на 18 май, но всички важни решения ще бъдат взети на среща между представители на клубовете в английската Висша Лига. Такава трябваше да се състои в началото на тази седмица, но бе отложена за понеделник, 11 май.

Футболната асоциация на Англия дава решение на всеки един футболист сам да вземе решение дали да играе в създалата се ситуация. В същото време елитните Брайтън, Уест Хям, Уотфорд, Борнемут, Астън Вила и Норич са против доиграването на сезона.

В същото време стана ясно и за кога е планувано публиката да се завърне на любимия стадион. Екипът на премиера на страната Борис Джонсън е изготвил план, по който това ще се случи през октоври. Всъщност това изглежда оптимистично и положително решение, тъй като в части от света се споменава допускането по стадионите чак през март догодина.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!