Френската Лига 1 също е прекратена

Не закъсня решението и за отлагане на предстоящите кръгове в първите две нива на френския футбол Лига 1 и Лига 2. Вчера стана ясно, че Насионал лигата и всички аматьорски и детски дивизии са преустановени също. На този етап Лига 1 става четвъртото от Топ 5 първенствата в Европа, което бива прекратено поради разпространението на коронавируса.

Интересно е, че футболната федерация в страната все още не взела решение до кога ще бъде прекратен футболът, като това най-вероятно ще бъде до начало на април, по подобие на останалите първенства. На 17 март, вторник, предстои среща на високо ниво в УЕФА, а след нея отново ще има събрание на борда на директорите във френския футбол.

Едни от малкото първенства, които не са отложени на този етап са Първа и Втора Бундеслига, въпреки че ще се играят без публика, а двубоите от долните дивизии бяха отменени. Това е интересно и нелогично решение, тъй като в Германия има дори повече заболели отколкото във Франция. Всъщност страната с Айфеловата кула е четвърта по заразени в Европа с малко под три хиляди случая, от които 61 смъртоносни.

Няма как да не погледнем и към подреждането след изиграването на 28 кръга в Лига 1. Лидер е ПСЖ с аванс от дванадесет точки пред втория Марсилия, но и с мач по-малко. В Топ 4 стабилни позиции държа Рен и Лил, а на дъното само Тулуза изглежда като сигурен изпадащ.

Евромач футбол и спортни новини от Европа и света